Een leven vol letters

Mijn hele leven heb ik geschreven. Als kind schreef ik al verhalen en toen ik iets ouder werd, kreeg mijn dagboek een belangrijke plaats in mijn leven. Al mijn verhalen en gedichten werden erin opgeschreven. Heerlijk vond ik het om me terug te trekken in mijn kamertje en in mijn eigen wereld.

Verder las ik alles wat er maar voorhanden was. Kennelijk zit dat in onze genen, want mijn moeder was tolk-vertaler Engels en heeft ook een aantal boeken vertaald. Mijn vader was illustrator, tekende cartoons en schreef verhalen die hij tot strips verwerkte. En omdat hij onder andere ook voor jeugdbladen als Okki en Taptoe werkte, waren er altijd stripboeken en -blaadjes voorhanden, waar ik me, zo jong als ik was, in stortte.

Er waren sowieso altijd erg veel boeken in huis, dus ik kon me uitleven en dat deed ik dan ook. Als mijn broertje voor zijn verjaardag of van Sinterklaas boeken kreeg, las ik ze als eerste.
Mijn ouders hadden later een galerie aan huis, dus werden er persberichten en artikelen over kunstenaars geschreven en elke maand hielp het hele gezin met het inlijsten van de kunstwerken en het inrichten van de nieuwe tentoonstelling. Dat was ontzettend leuk.

Ik werkte jarenlang in de pr, waar ik veel organiseerde, maar vooral veel schreef voor verschillende klanten. Verder runde ik een eigen persdienst. In mijn vrije tijd was ik onder meer hoofdredacteur van verschillende bladen en bestuurslid public relations bij een politieke jongerenorganisatie.

Toen mijn kinderen kwamen en mijn man in het buitenland ging werken, heb ik een aantal jaren wat minder gewerkt. Wel was ik jarenlang freelance notuliste en een zeer actieve hulpmoeder op de school van mijn kinderen.

Nadat mijn kinderen Marinka en Jasper het huis verlieten om te gaan studeren, heb ik mijn droom weer opgepakt en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. En daarmee ben ik weer helemaal terug in mijn eigen wereld: die van de taal.

Verder word ik blij van wandelen over het strand met mijn hond, gezellig eten met vrienden, mijn kinderen en het lezen van thrillers en geschiedenis.